נא להמתין להופעת התפריט





טטסורו פונאי

 
היסטוריה של השידור
הקטן טקסט הגדל טקסט טקסט רגיל

חברות ותיקות : FUNAI,יפן

Funai Electric Company Ltd היא הגיבורה הבלתי מוכתרת של תעשיית האלקטרוניקה הגלובלית . החברה, שמרכזה באוסקה שביפן , היא היצרנית הגדולה ביותר בעולם של מכשירי וידאו ומכשירי טלוויזיה משולבים בוידאו ותופשת מקום מרכזי במספרתחומים של יצור מוצרים אלקטרוניים, כולל נגני DVD , מדפסות למחשבים ומכשירי טלפון ופקסימילה . Funai גם מייצרת מכשירי טלוויזיה מבוססי LCD , מקרנים , כונני DVD-RW ו CD-RW ועוד . החברה אמנם משווקת מוצרים רבים תחת המותג Funai אבל החלק הארי של מוצריה משווקים ברחבי העולם תחת מותגים שונים שהבולטים בהם Sylvania, Emerson ו Symphonic . עם זאת החברה, שהיא אחת הבודות כיום בעולם שמסוגלת לייצר כמעט כל מוצר צריכה אלקטרוני ביתי במפעליה , היא כיום אחת היצרניות המובילות בעולם של ציוד OEM - original equipment manufacturers . ככזו מייצרת Funai מגוון עצום של מוצרים עבור חברות כמו Toshiba, Hitachi, Matsushita, Mitsumi, Murata, Alps, Kaga, Rohm, Nichican, Philips ו Lexicon. מפעלי Funai העיקריים מצאים כיום בסין, מלזיה ותאילנד . בתחילת המאה העשרים ואחת הפכה החברה לחספקית המרכזית של כל מוצרי הצריכה של ענקית הקמעונאות האמריקאית Wal-Mart . מניות החברה נסחרות בבורסה של טוקיו ובראש החברה ממשיך לעמוד המייסד טטסורו פונאי, שנחשב לאחד מעשירי העולם לפי מגזין פורבס.

טטסורו פונאי גדל בעיר קובה שביפן והיה בנו של יצרן מכונות תפירה. בגיל 18 הפסיק את לימודיו והחל לעבוד כשולהי של יצרן מכונות תפירה מתחרה לפני שחזר לעבדו במפעל החברה המשפחתי בתחילת שנות החמישים. כשאחד מאיו עזב את החברה הלך טטסורו עצמו לעבוד בתור איש מכירות עבור החברה . תפקיד זה הביא אותו לקשור קשרים עם אנשי עסקים מארצות הברית לאחר שהחברה החלה לייצא את מכונות התפירה שלה לשוק זה .

פונאי החליט ללכת בדרך עצמאית משלו בסוף שנות החמישים. באותה תקופה כבר החלה המצאת הטרנזיסטור לשנות את העולם ופונאי הבין את החשיבות העצומה של ההמצאה והתפקיד שהיא עומדת לחולל בתחום מוצרי הצריכה הביתיים. בשנת 1961 הוא הקים חברה משלו בשם Funai Electric Company בעיר אוסקה סיטי והחל ליצר מוצרים מבוססי טרנזיסטורים . המוצרים הראשונים של החברה היו מקלטי רדיו טרנזיסטור .

החל מהרגע הראשון החליט פונאי להמנע מלהכנס באופן ישיר לשוק מוצרי הצריכה הממותגים והעדיף להיות ספק OEM לפני שהחל לפתח מותגים משלו, בשלב מאוחר יותר . בעוד כלכלת יפן ממשיכה לעבור שיקום אחרי התוצאות ההרסניות של מלחמת העולם השניה החל פונאי להתמקד במכירות בעיקר בשוק האמריקאי .

בתור אחד היצרנים היפניים הראשונים שנכנסו לשוק הצפון אמריקאי תפשה התוצרת של פונאי במהירות נתח שוק גדול ובשנת 1964 הוא פתח מפעל הרכבה שני . המפעל החדש אפשר לפונאי להרחיב באופן משמעותי את קו היצור ולהוסיך מוצרים פופולריים כמו נגני אודיו "8t-track" שהיו פופולריים במיודצ בשוק האמריקאי . בסוף שנות השישים הקימה החברה שני מפעלים נוספים ביפן.

בשנת 1970 הואט קצב הגידול שלה חברה 1970 וטטסורו אמר אז למגזין פורבס שהאשמה בכך שלשורות העובדים של החברה "הסתננו קומוניסטי". חוסר שקט תעשייתי הביא לביטול תוכניות להקמת מפעלים נוספים ביפן ויביא בהמשך ( וגם מסיבות נוספות) להקמת מפעלים בחו"ל . ב Funai המשיכו להרחבי את קטלוג המוצרים ולהוסיך מוצרים חדשים אבל בד בבד עם עלייתן של חברות אחרות כמו Sony, Toshiba ו Matsushita הורגש איבוד תנופת גדילה ב Funai עצמה.

ההתפתחות הגדולה של שלוש קבוצות אלה הוציאה מהשוק מספר לא מבוטל של יצרניות קטנות שפעלו עד אותה תקופה ביפן .באותה תקופה חל גם שינוי בהרגלי הצריכה של היפנים ומוקד המכירות עבר מחנויות קטנות לרשתות שיווק גדולות, שהחלו להציע מוצרים במחירים מוזלים ו"לשבור מחירים" במבצעים שונים .היצרניות הקטנות, שהסתמכו עד אז על החנויות הקטנות מצאו את עצמן נמחצות על ידי רשתות השיווק הגדולות ועל ידי מוצרי מיבוא זול מדרום קוריאה ומדינות אחרות שהחלו להופיע באותה תקופה ביפן.

הודות למומחיות היצור של Funai והתמקדותה הממושכת ביצוא לשווקים בחו"ל סייעו לה לשרוד את המשבר שמחק יצרניות קטנות אחרות ביפן . בנוסף, בזכות העובדה שפונאי יצרה את מרבית החלקים מהם הורכבו מוצריה בכוחות עצמה בפעליה ( בשונה ממתחרותיה, שנאלצו כמעט תמיד להסתמך על רכישת חלקים מיצרים אחרים) הצליחה החברה להתאים עצמה במהירות לשינויים מהירים בהרגלי הצריכה . בזכות גמישותה היצרנית הצליחה החברה לחדור לכמה שווקים חדשים בתחילת שנות השמונים ובמיוחד בתחום מכשירי הוידאו ובתוך זמן קצר היא הפכה לאחת היצרניות הגדולות בתחום ביפן.

החברה החלה לבדוק שווקים נוספים ואף ליצר באירופה .תוך זמן קצר הפכה Funai ליצרנית OEM של מיטב המותגים המוכרים באירופה. שוק היצוא המשיך להיות החלק המרכזי של פעילות החברה במשך מרבית שנות השמונים . אחת התפניות הגדולות ביותר במודעות לשם FUNAI ביפן עצמה באה בשנת 1984 עת הוקמה חברת Tokyo Funai Company ( יותר מאוחר נקראה Funai Sales Company ) ליצור מוצרי צריכה ביתיים חשמליים לשוק היפני. החברה החלה לפתח וליצר מוצרים חדשים לחלוטין, ביניהם אופה לחם אוטומטי בשם Rakuraku Panda. האופה הושק בשנת 1987 והפך ללהיט היסטרי ביפן עם יותר מ 100 אלף יחידות שנמכרו בשנה הראשונה .

חלוצת מוצרי צריכה מבוססי טרנזיסטורים בשנות השישים

בעוד שמכונות הלחם של פונאי עוררו באופן טבעי את המתחרים ליצר מוצרים דומים ניצל FUNAI את העובדה, ששם החברה מתחיל לחלחל לתודעה של היפנים והתחיל לשווק לחנויות ברחבי יפן מוצרים נוספים עם התוית של החברה, ביניהם מכשירי וידאו, תנורי מיקרוגל , טלפונים, מכשירי פקסימילה, אנטנות לווין וממירים לקליטת שידורי טלוויזיה מלווינים , כולם מוצרים שנמכרו בהצלחה בכל העולם בשם FINAI אבל עד אז לא ביפן .
בשנת 1988 כבר עמד היקף המכירות של החברה ביפן על 10% מסך המכירות השנתי ופונאי החל לשקוד על שיווק של 30 מוצרים חדשים ביפן , מרביתם פותחו במיוחד עבור השוק המקומי .

היצור הבינלאומי של החברה החל משנות התשעים

בסוף שנת 1988 הגיע היקף המכירות של החברה ל 103 מליון דולרים. שנתיים מאוחר יותר היתה תחזית המכירות השנתית 250 מליון. עיקר הביקוש מצד הלקוחות המשיך להיות מכשירי וידאו . בשנת 1989 הוקם גם המפעל הראשון של החברה במלזיה והוקמה חברה חדשה בשם Funai Electric Malaysia. גם עלות שעת עבודה במדינה זו שיחקה לטובת החברה, כמובן

בעוד מרבית המתחרים של Funai ביפן ממשיכים לדבוק בכוח העבודה המקומי הלך פונאי ופנה יותר בכיוון של מקומות יצור חדשים מחוץ ליפן . הליברליזציה בכלכלה של סין בתחילת שנות התשעים היתה עבור פונאי הזדמנות פז והוא החל להקים מפעל חדש בסין תוך ניצול שכר העבודה הנמוך במדינה זו . ב 1992 כבר היו לחברה שני מפעלים בסין, הוקם מפעל חדש במכסיקו על מנת להתקרב לשוק האמריקאי ובשנת 1994 הוקם בסין מפעל שלישי.

בשנות התשעים החלה החברה לייצר מחשבים נישאים ואחרים עבור חברות שונות ןהפכה ליצרנית ה OEM הגדולה ביותר של מדפסות בעולם.

החברה המשיכה להיות יצרנית מובילה של מכשירי וידאו ובתחילת שנות האלפיים תפשה 30% מכלל היצור העולמי . הדבר נבע בין השאר מהעובדה, שחלק ניכר מהיצרניות הגדולות החליטו להפסיק לייצר מכשירים כאלה בכוחות עצמן ולהפנות את היצור לחברות OEM כמו פונאי . בצורה כזו זכתה החברה ללקוחות חדשים כמו Philips Electronics . בסוף שנות השמונים החלה החברה לפתח קו איכותי ויוקרתי יותר של מוצרים לשוק האמריקאי, שנשא הפעם את שמה האמיתי.


בשנת 1999 עבר המסחר במניות החברה לרשימה הראשונה של בורסת טוקיו ומחזור המכירות השנתי עבר לראשונה את 3 המיליארד דולרים בשנה .

בשנות התשעים הבינו בחברה, שמרכז הכובד בשיווק של מוצרי צריכה בארה"ב עובר לרשתות השיווק הגדולות . בשנת 1999 בקשה רשת Wal-Mart מ Funai לספק לה מליון מכשירי וידאו למבצע מכירות מיוחד . החברה ספקה את המבוקש ובהזדמנות זו גם רכשה את המותג Emerson ( החברה עצמה נסגרה בשנת 1993) . המבצע של Wal-Mart היה להיט היסטרי ומליון מכשירי וידאו נמכרו בתוך שעות ספורות . ההצלחה של המבצע סייעה ל Funai לפתח בהמשך קו מוצרים מיוחד עבור רשת Wal-Mart שהופיע בחנויות החל משנת 2000 וכלל מכשירי וידאו , מקלטי טלוויזיה ונגני DVD .

בשנת 2001, בשתוף פעולה עם Ricoh, החלה החברה ליצר כונני CD-RW ו DVD-RW . ב 2003 החליטה החברה להתרחב לחיצור מסכים גדולים מבוססי LCD באמצעות מעפעלה בתאילנד עם קיבולת יצור של 150,000 יחידות בחודש.
 

© כל הזכויות שמורות * All trademarks are the property of their respective owners