נא להמתין להופעת התפריט



 
היסטוריה של השידור
הקטן טקסט הגדל טקסט טקסט רגיל

Telstar 1 - לווין התקשורת הראשון של ארצות הברית

בשנת 1960 שיגרו מעבדות BELL האמריקאיות יחד עם סוכנות החלל האמריקאית NASA -National Aeronautics and Space Administration בלון פלסטי גדול בשם Echo ששימש כרפלקטור "פסיבי" לתעבורת תקשורת .
לווין התקשורת האמריקאי הראשון בהיסטוריה- Telstar I - ששוגר שנתיים מאוחר יותר על פי הזמנת חברת התקשורת האמריקאית הגדולה AT&T ,היה למעשה לווין התקשורת האקטיבי הראשון בעולם . לווינים אקטיביים מעבדים , משדרים בחזרה ובעיקר מגבירים את האותות שמשוגרים אליהם מהקרקע . לווינים פסיביים לעומת זאת, רק מחזירים את האותות המקוריים .

הלווין היה בצורת כדור בקוטר של כ 90 ס"מ ובמשקל 85 ק"ג בלבד והוא כלל חידושים ראשוניים רבים של מדעני מעבדות BELL . אנגריית הלווין נוצרה באמצעות 3,600 תאים סולריים (שהומצאו גם הם באותן מעבדות בשנת 1954) והיתה לו שפופרת הולכת גלים חדשנית (שהומצאה אמנם באירופה במהלך מלחמת העולם השניה אבל שופרה באופן ניכר על ידי פירס במעבדות בשנות החמישים) וכך מקור הרדיו במעבדות בל גם תכננו ויצרו את מערכת ההנחיה עבור הטיל באמצעותו שוגר הלווין וכן את תחנת הקרקע והאנטנה הקרקעית הענקית שעקבה אחריו . הלווין כלל 600 ערוצי קול לטלפוניה או , לחילופין, ערוץ טלוויזיה אחד . Telstar I פעל שנה אחת בלבד אבל לאור ההצלחה שוגרו בעקבותיו לווינים נוספים שנשאו את אותו שם .
יש לציין שלמרות שהלווין שימש לצרכי טלפוניה ושידורי טלוויזיה הוא עדיין לא היה לווין תקשורת כפי שאנו מכירים כיום מכיוון שהוא חג במסלול נמוך יחסית ולא היה לווין גיאוסטציונרי.

בחברת AT&T תכננו תחילה להזמין צי של כחמישים לווינים כאלה שיצרו רצף בחלל ויאפשרו שידורים ללא הפסקה ( שידורי הלוין נקלטו במקום כלשהוא בעולחם לפרק זמן של 20 דקות בלבד ) . אך עלות הלווין - כחמישים מליון דולרים - והחשש מתקלות וכשלונות בשיגורים העתידיים גרמה להפסקת הפרוייקט והביאה בסופו של דבר לעידן הלווינים הגיאוסטציונריים, הנעים במעל קו המשווה במרחק של כ 36 אלף ק"מ מפני כדור הארץ במהירות הזהה לסיבוב כדור הארץ ומספקים בצורה כזו שידור רציף ללא הפסקות 24 שעות ביממה.

לווין Telstar הדגים לאנושות את את הישימות בשימוש בלווינים על מנת לספק שירותי תקשורת של קול, חוזי ונתונים בין שתי יבשות , מה שהיווה צעד גדול לקראת הקמה של כפר התקשורת הגלובלי ממנו אנו נהנים כיום .הוא גם הוביל בתחום שידורי הטלוויזיה הבין-יבשתיים , ובשידרים הראשונים באמצעותו נטבע המונח 'ישירות באמצעות לווין' המקובל כיום.

Get the Flash Player to see this player.


ב 11 ביולי 1962, יום לאחר ששוגר מקייפ קנבראל שבפלורידה באמצעות טיל מדגם דלתה , התקיים שידור הטלוויזיה הבין-יבשתי הראשון באמצעות הלווין . צופי רשת טלוויזיה אמריקאית צפו בצילום טלוויזיה של דגל ארה"ב מתנופף ברוח בתחנת הקרקע באנדובר שבמדינת מיין .אחר כך שודרו תמונות בסגנון דומה מתחנות קרקע ב Pleumeur-Bodou שבצרפת ומ Goonhilly Downs שבקורנוול , אנגליה.

אנטנת שופר ענקית שנבנתה במיוחד על מנת לקלוט את אותות הלווין . האנטנה, שהוצבה באנדובר שמדינת מיין היתה באורך של 53 מטרים!

למעלה: התחנה ב ב Pleumeur-Bodou שבצרפת שכללה אנטנה יחודית בצורת אוזן ענקית. התכנון הצרפתי הוכח במוצלח במיוחד בהשוואה לצלחת הבריטית הרגילה שהיתה בעייתית ולא קלטה היטב את השידורים ראשונים מטלסטאר.
למטה הצלחת "ארתור" שבגונהילי, אנגליה אשר נבנתה במיוחד לקליטת השידורים מטלסטאר. הסבה כאב אש גדול למתכנניה לאחר שכשלה בקליטה חלקה של השידורים בתקופה הראשונה לשידורי הלוין. שוקלת 1000 טון.

Get the Flash Player to see this player.

 


© כל הזכויות שמורות * All trademarks are the property of their respective owners