נא להמתין להופעת התפריט



 
מידע למתחיל
הקטן טקסט הגדל טקסט טקסט רגיל

המדריך המלא למתחיל - 2

התקנה

להלן הפריטים הנידרשים על מנת לקלוט שידורי טלויזיה ורדיו מלוינים:
1. צלחת לקליטת האותות
2. הממיר את אותות הלוין לאותות טלויזיה convertor)LNB bloack noise wol)
3. מקלט המעבד את האותות ומשגר אותם כתמונה וקול למקלט הטלויזיה

קיימים אבזרים נוספים שבאמצעותם ניתן לשדרג את הצפיה:
1. מערכי CI / CAM שנועדו לפענח אותות מוצפנים,
2. כרטיס חכם card" smart " המיועד לפיענוח אותות של ערוץ/חבילה
מסוימת באמצעות (1)

1. הצלחת
בבואכם לבחור את גודל הצלחת - נהגו בזהירות. יש לבצע אופטימיזציה כאשר באים לבחור את גודל הצלחת ולהתאים אותה לפי הלוין (או הלוינים ) אותם מעונינים לקלוט . אל תבחרו צלחת קטנה מדי אבל גם אל תתפתו לבחור צלחת הגדולה מדי מצרכי הקליטה שלכם. צלחת קטנה מדי לא תספק לכם תמונה טובה דייה ( עוצמת האותות הנקלטים חלשה מדי) ואילו צלחת גדולה מדי תקלוט אותות מעבר למה שאתם זקוקים. בשני המקרים - חוסר או עודף של אותות נקלטים ייפגעו באיכות הצפייה שלכם.

2. LNB
חלק זה קולט את האותות המוחזרים מפני הצלחת ומשגר אותם אל המקלט שבבית. קיימים סוגים שונים של LNB . הבחירה המקובלת כיום היא LNB הקרוי "אוניברסלי" המאפשרים קליטה של טווח רחב של תדרים הנמצאים כיום בשימוש על ידי מרבית הלוינים הפעילים.

3 .המקלט
הסוג הפשוט ביותר של מקלט הוא זה הקרוי - FTA רמולכ Free to Air : ואשר נועד לקלוט אך ורק ערוצים שאינם מוצפנים (בתקוה שהם לא יצפינו לפתע את שידוריהם.) מספר מדינות ידועות בכך שערוצים רבים הפועלים בהן ומשדרים גם באמצעות לוינים אינם מצפינים את שידוריהם (למשל: גרמניה, איטליה) , אבל מרבית הערוצים הטובים יותר מצפינים את שידוריהם. אם תחפצו לצפות בערוצים המוצפנים, תזדקקו גם למפענח . חלק זה קרוי בשפה המיקצועית CI Common interface ) או CAM conditional access module.

4. CI / CAM
מונחים אלה מוחלפים על ידי משתמשים רבים בטעות ,למרות שלכל אחד הגדרה נפרדת. הבה נדייק: CAM הוא רכיב מסוג PCMCIA שנועד לעבוד במיוחד עם מקלטים דיגיטליים. CI הוא החריץ שבתוך המקלט אליו מכניסים את ה CAM . למרות האמור לעיל, לא תמיד מכניסים את ה CAM למקלט באמצעות ה CI . לפעמים ה CAM מובנה built-in בתוך המקלט הלויני ואז הוא מכונה
CAM Embedded . אנו זקוקים ל CAM בכל פעם שיש לפענח אותות שידור מוצפנים. אותות כאלה יכולים להיות מוצפנים במבחר גדול של שיטות הצפנה לדוגמא: Viaccess , Conax, Irdeto, ועוד. לכל שיטת הצפנה קיים CAM מיוחד משלה. ראו סקירה.

5. הכרטיס החכם ( smart card )
פיענוח של הערוצים הניצפים כשלעצמו לא תמיד "יפתח" אותם לצפיה. לשם כך יש צורך במפתח מיוחד , אחרת כל מה שתראו הוא מסך שחור ועליו הודעה שהערוץ חסום מכיוון שלא הוכנס הכרטיס המתאים . ספק השירות (החבילה הדיגיטלית או הערוץ הספיציפי) משתמש במערכת הצפנה בסיסית , המשותפת לכל הערוצים / חבילות המשתמשות בה. בנוסף למערכת זו, כל ערוץ / חבילה משתמש במערכת עירבול נתונים ייחודית משלו וזו בדיוק החלק של הכרטיסים החכמים, אשר מכילים את הקוד המיוחד לחבילה או לערוץ הספציפי.

אז איך כל המערכת הזו עובדת ?
אותות המשודרים ללא כל הצפנה ניתנים לקליטה על ידי כל ממיר לוויני. בממיר הם מומרים לאותות טלויזיה ונצפים על ידי הצופים בבית. אותות מוצפנים שאינם מעורבלים (delbmarcs) ניתנים לצפיה במידה והמקלט מכיל את ה CAM המתאים לשיטה . למשל, אם הערוץ משודר בהצפנה Seca אבל אינו מחייב גם שימוש בכרטיס חכם, אזי מקלט דיגיטלי המכיל את ה CAM הייחודי לשיטה זו יאפשרבכל מקרה צפיה בשידורים כאלה . כיום אין כמעט ערוצים מוצפנים המשדרים רק עם הצפנה בסיסית וללא צורך בשימוש בכרטיס חכם. אם השידור מבוצע בשיטת הצפנה מסוימת ובנוסף הוא מעורבל על ידי ספק השידור, אזי יש צורך בשני הרכיבים שצויינו מעלה, דהיינו: גם CAM וגם smart card אחרת לא נוכל לראות את המשודר ונקבל הודעה שגיאה על המסך, המסבירה את מהות התקלה.

המקלט

ההסברים מתייחסים אך ורק למקלטים ספרתיים. מקלט לוויני מתפקד כטיונר לאותו לוינים אשר ניקלטים על ידי הצלחת. המקלט ממיר את האותות האלה לאותות שידור טלויזיה. על כן, במקרים רבים הטיונר מכונה על פי רוב "ממיר" (מכיוון הוא קולט את האותות הספרתיים וממיר אותם לאותות אנלוגיים שהם האותות היחידים שמקלט טלוויזיה אנלוגי מסוגל לפענח. בשנים הקרובות ילך ויגדל מספר מקלטי הטלוויזיה הכל-ספרתיים ואלה אינם זקוקים לממיר מכיוון שיש להם טיונר ספרתי. חלק מהאותות הניקלטים הם מסוג FTA אבל מרביתם דווקא מוצפנים. קיימות הרבה חברות (ספקי שירות) שהכנסתם מבוססת על שירותים שונים שהן מוכרות באמצעות השידור הלויני וטלויזיה בתשלום למנויים ( pay TV ) היא אחד מהם. שירותים אחרים המסופקים בתשלום באמצעות לוינים כוללים אינטרנט מהיר, בנקאות ונתוני בורסה. בדרך כלל, שירותים מסחריים כאלה מוצפנים. המקלט קולט את האותות האלה אבל אם אינו מסוגל לפענח אותם הוא פשוט מתעלם מהם. לפעמים תראו מסך שחור ולפעמים - הודעה המודיעה כי שירות מוצפן ואינכם מחזיקים בכרטיס הפיענוח המתאים. על ידי מינוי לשירותים כאלה, תהפכו לבעלים המאושרים של כרטיס חכם אשר יאפשר לכם לפענח את השידורים המוצפנים האלה וליהנות מהשירות עבורו שילמתם. אבל ישנה בעיה אחת מטרידה מאוד. אינכם יכולים לעשות מינוי לכל שירות (למשל : חבילת ערוצים) שתחפצו בו. נשמע מוזר , אבל הנה מעט הסברים והדגמות לבעיה זו.
למשל חברת Canal Plus הצרפתית, המשדרת חבילת ערוצי טלוויזיה ורדיו באמצעות לווין למנויים, משלמת למפיקי סרטים תמלוגים עבור הסרטים שלהם אותם היא רכשה לשידור. סכום הכסף המשולם נקבע על ידי מספר הצופים הפוטנציאלי שצופה בשירות באיזור הזכיון של החבילה. כך למשל, אם החברה המפעילה את החבילה מגדירה מראש שתחום הפעילות והשידור שלה מוגבל מראש למדינה אחת או מספר מדינות היא תשלם סכום נמוך בהרבה לעומת הסכום שהיה נדרש ממנה אם תחום הפעילות המוגדר שלה היה גדול יותר. כך שאי היכולת לצפות בחבילות סיפרתיות מסוימות הוא פועל יוצא של ההסכמים, שאולפני ההפקה כופים על החברות המשדרות לחתום בע רכישת הסרטים והסדרות. אבל, כפי שקורה בימינו בתחומים אחרים (למשל: תוכנות הורדת מוסיקה מאתרים שיתופיים באינטרנט) גם כאן, חובבי לוינים וערוצים לא מוותרים בקלות ומוצאים פתרונות מקוריים לעקוף את האיסורים וההגבלות השונות.

נחזור לענין המקלטים עצמם: קיימים שני סוגים של מקלטי CI
1. מקלטים עם CAM בודד מובנה embedded במקלט על ידי היצרן. בדרך כלל, מקלטים אלה מיוצרים ומשווקים על ידי חברות על מנת למכור אותם לקהלים ספציפיים, המתכוונים לצפות בחבילה דיגיטלית שבשידוריה נעשה שימוש בשיטת ההצפנה. אם אתם מתכוונים לצפות בחבילות שונות - אל תקחו בשום אופן מקלט כזה, ולא משנה עד כמה נמוך המחיר שמציעים לכם.

2. מקלטים עם חריצים נפרדים עבור CAM שונים
אם אתם חושבים שלווינים עומדים להיות התחביב הבא שלכם - זהו המקלט . במקלטים כאלה תוכלו להכניס כל CAM שתרצו. בנוסף, קיימים גם מקלטים המכילים CAM מובנה וחריצים נוספים ל CAM חיצוניים.

CI או CAM

רכיבי CAM נועדו לפענח צפנים מסוימים. למשל, אם הערוץ משודר ומוצפן בשיטת Irdeto אזי תזדקקו ל CAM של Irdeto . אם אתם רוצים לפענח שידור המוצפן בשיטת Seca תזדקקו ל CAM בשיטה זו. אבל זיכרו: לא מספיק להצטייד ב CAM המתאים. יש צורך להצטייד גם בכרטיס
חכם שמסופק על ידי משווקי החבילה הדיגיטלית הספציפית. אחרת - לא תראו בדרך כלל שום דבר. אם אתם רוצים לדעת איזה CAM כדאי לרכוש - תבררו קודם כל איזו חבילה מעניינת אתכם. אחר כך תבררו באיזו שיטת הצפנה החבילה משתמש ואז תוכלו לרכוש את ה CAM המתאים.
תוכלו להשתמש באתר כמו Lyngsat על מנת לברר איזה לוין מענין אותכם ואחר כך לבדוק את פרטי החבילה , כפי שמופיע ברשימות האתר , אשר מתעדכן מדי יום ביומו . לסקירה על על ה CAM

הכרטיס החכם

זהו השלב האחרון בדרך לצפות בחבילה או בערוץ שכל כך רציתם בו. ה CAM מטפל בפיענוח הבסיסי של שיטת ההצפנה בה משודרת התוכנית. המידע הנוסף על מנת לפענח את הצופן נמצא על פני הכרטיס החכם. מידע זה כולל הנידרש מפתחות שונים, מידע על המנוי ועוד. מידע זה משתנה , כמובן, מחבילה לחבילה. בנוסף, כל ספק שירות (חבילה / ערוץ) משנה מידע זה מדי פרק זמן (חודשים, שבועות או שנה, בהתאם להחלטתו ). הכרטיס החכם הוא למעשה מעין מיני-מעבד ,המשולב עם זיכרון כלשהוא. המעבד מכיל גם תוכנה אשר מופעלת על פי דרישה . המידע שהוא זקוק לו (מפתחות וכו') נלקח מהזיכרון של הכרטיס. התוכנה קבועה ולא משתנה אבל הזיכרון כן משתנה. יש לעדכן את הזיכרון מדי פעם. הדבר נעשה באמצעות הוראת "עידכון עצמי" המוטמנת בכרטיס או שפעולת העידכון מאולצת על ידי אות המשוגר מהלוין או באופן ידני במקלט. אם יש לכם כרטיס מקורי (המכונה בקיצור MOSC ) אזי הכרטיס יחשב את המפתחות החדשים בעצמו. זה מה שנקרא "עידכון עצמי "(auto update ). אם אין ברשותכם את הקודים של העידכון העצמי אז תצטרכו לערוך את המפתחות באופן ידני, באמצעות עורך קבצים המחשב האישי. MOSC Modified Original Smart Card .
 

© כל הזכויות שמורות * All trademarks are the property of their respective owners