נא להמתין להופעת התפריט



 
כתבות ומאמרים
הקטן טקסט הגדל טקסט טקסט רגיל

על תחומי תדרים בלווינים : C Band

תחום זה, שפעם נחשב למיושן ושעבר זמנו , C-band ממשיך להיות בשימוש רב גם כיום בצורה נרחבת לצרכי תקשורת לווינית. ארגון התקשורת הבינלאומי אף העלה לאחרונה רוחב הפס המוקצה להעלאה (uplink ) ולהורדה (downlink ) מלווינים 500MHz ל 800 MHz. תחום תדרים זה מוכפל ביעילות בפקטור של פי שניים
בזכות הקיטוב הכפול ושוב פי 180, בהנחה שאפשר להציב לווינים במרווח של 2 מעלות בין האחד לאחר. שימשו נוסף עם פקטור של פי אחד לפי חמישה אם מנצלים את היתרון של ההפרדה הגיאוגרפית של אזורים מכוסי קרקע . רוחב הפס הכולל של תחום התדרים הניתן לניצול בתחום C-band הוא על כן בטווח שבין 568 GHz ו 1.44 THz, אשר ניתן להשוותו לזה של מערכת קרקעית של סיבים אופטיים . היתרון המוסף של רוחב הפס הוא בכך שניתן לשדרו לרחבי מדינה או מספר מדינות ועד כשליש מכלל שטח כדור הארץ ( "אלומות גלובליות").
למרות שתכונות כאלה מציעות המון נפח , ישנם מצבים באזורים מסויימים בהם קשה למקם לווינים אחרים . בצפון אמריקה, למשל, יש יותר משלושים וחמישה לווינים הפועלים בתחום C-band על פני רצועה המשתרעת על פני קשת של שבעים מעלות (אורך) . סביבה זו היא שגרמה לרגולטור האמריקאי FCC לאמץ בשנת 1985מדיניות שנראתה באותה תקופה מהפכנית (אך כיום מתברר גם שהיתה חיונית ) לגבי המרווח של 2 מעלות בין לווינים שונים . קטעי המסלול הגיאוסטציונרי במערב אירופה ובמזרח אסיה aהולכים ונהיים צפופים באותה מידה ככל שעוד ועוד מדינות משדגרות לווינים. על כן החליטו מדינות אירופה להקצות של השימוש בלוויני Ku-לצרכי תקשורת לוויננית "ביתית", ובכך דחו מעט את הבעיה .
. מדינות אסיה ואפריקה מעדיפות, לעומת זאת, את השימוש בתחום C-band
בגלל ההשפעה המועטה שיש לגשם על הפרעות קליטה בהשוואה ללווינים בתחום Ku- ןבתחום Ka-bands. העדפה כזו גורמת בהדרגה למצוקת מקום ללווינים נוספים בחלל עבור אזורים אלה.
C-band הוא פרה טובה בין מאפיינים של הפצת גלי רדיו radio לבין רוחב פס זמין . מאפייני השירות בתחום זה הם מצויינים, מכיוון בזכות הדעיכה הנמוכה בתנאי גשם או ניצנוץ יונספרי. החסרון היחיד של תחום תדרים זה נובע בעיקרו מהצורך בצלחות קרקע גדולות יחסית לקליטת השידורים המרווח של שתי מעלות מצריך צלחות בקוטר של יותר ממטר אחד ולמעשה צרבית הצלחות הן בקוטר של כ 2.4 מטרים
הסיבה לגדול זה של צלחות : עצמת השידור הנמוכה של לווינים הפועלים בתחום זה .גם בצד העולה ללווין יש צורך בצלחות שידור גדולות בקוטר הנע בין שבעה ועד שלושה עשר מטרים . קוטר ענק זה מבטיח אות ברמה מספקת ומקטין את הקרינה אל לווינים סמוכים ומקלטים קרקעיים.
.
הסיכויים לעתיד של C-bandהם טובים בעיקר בזכות השימוש בדחיסה דיגיטלית לשידורי חוזי ( וידאו). לווינים חדשים המשדרים ב C-band עם EIRP, יותר משיבים , ואזורי כיסוי משופרים מעניקים ללוויני C-band חיים חדשים במיוחד באזורי היבשות אפריקה, אסיה ובאוקינוס השקט.
 

© כל הזכויות שמורות * All trademarks are the property of their respective owners